Ο μεγάλος αθλητής Ντικ Φόσμπερι έφυγε από την ζωή στην ηλικία των 76 ετών, όπως ανακοινώθηκε από τον μάνατζέρ του, Ρέι Σουλτ.

Ο Φόσμπερι ήταν μία σημαντική αθλητική προσωπικότητα, καθώς έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Έτος σταθμός για την αθλητική του πορεία ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1968, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα με ολυμπιακό ρεκόρ 2,24 μέτρων, όπου το έκανε περνώντας με την πλάτη τον πήχη στα άλματα που έκανε. Για αυτόν τον λόγο το συγκεκριμένο «στιλ» πήρε το όνομά του (παλμός Φοσμπερι), με αποτέλεσμα να αλλάξει όλη ο πορεία του αγωνίσματος.

Ο Αμερικανός σημείωσε το 1968 ολυμπιακό ρεκόρ 2,24 μέτρων για να πάρει το χρυσό μετάλλιο και να αλλάξει το άθλημα για πάντα, με όλο και περισσότερους αθλητές να μιμούνται στην συνέχεια το άλμα του με την πλάτη. Το κοινό της Πόλης του Μεξικού αιχμαλωτίστηκε από το πρωτοφανές θέαμα Φόσμπερι και φώναξε «Όλε» καθώς πέρασε τον πήχη.

Η ανακοίνωση του μάνατζερ του μεγάλου αθλητή ανέφερε «Με βαριά καρδιά πρέπει να ανακοινώσω ότι ο μακροχρόνιος φίλος και πελάτης Ντικ Φόσμπερι πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του νωρίς το πρωί της Κυριακής μετά από μια σύντομη υποτροπή λεμφώματος», έγραψε ο Σούλτ στο Instagram.

«Ο θρύλος του στίβου αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Robin Tomasi, τον γιο του Erich Fosbury και τις θετές κόρες Stephanie Thomas-Phipps… και Kristin Thompson»…

Προηγούμενο άρθροΛιότσιος: «Στις 18:36 η πρώτη αναφορά για δύο νεκρούς στο Νέο Βουτζά»
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο «αυτοκράτορας» των μίνι μάρκετ