Το καλοκαίρι πλησιάζει και πολλοί από εμάς έχουμε περιττά κιλά που θέλουμε να χάσουμε, άλλοι λιγότερα άλλοι περισσότερα. Η απώλεια βάρους μας βοηθάει σωματικά και ψυχολογικά.

Ένα υγιές και σε φυσιολογικά επίπεδα βάρους σώμα δείχνει πιο όμορφο και είναι πιο ευχάριστο. Ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε μέσα σε αυτό και πιο σημαντικό απ’όλα είναι η ψυχολογική μας κατάσταση. Γι’αυτό κι αν έχουμε πολλά περιττά κιλά, ας μην αγχωνόμαστε και ας μην μας πιάνει πανικός. Και μια μικρή απώλεια βάρους μπορεί να μας βοηθήσει, ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι.

Η παρακάτω δίαιτα είναι 4 εβδομάδων. Είναι ελαστική, μπορούμε να την ακολουθήσουμε κατά γράμμα, μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε αν δεν μας αρέσουν κάποια φαγητά. Αν προσέξουμε λίγο παραπάνω μπορούμε να χάσουμε 6-8 κιλά. Και αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες που αναλύω παρακάτω.

Η 1η εβδομάδα είναι αποτοξίνωσης, η 2η εβδομάδα είναι αντιοξειδωτική, η 3η εβδομάδα είναι λιποδιαλυτική και η 4η εβδομάδα είναι πρωτεϊνική και λιποδιαλυτική.

Τι θα φάμε μέσα στην εβδομάδα

Ψωμί ολικής άλεσης, δημητριακά, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, αυγά, φρούτα, λαδερά φαγητά, όσπρια, κρέας, ψάρια, θαλασσινά, ζυμαρικά, ξηρούς καρπούς, γλυκά.

Πόσες θερμίδες θα πάρουμε

Θα πάρουμε πάνω κάτω 1400 θερμίδες την ημέρα.

Πόσες μέρες θα την κάνουμε

Θα την ακολουθήσουμε για 4 εβδομάδες.

Πόσα κιλά θα χάσουμε

Ο αριθμός των κιλών, αλλά και ο χρόνος που θα χρειαστεί για να τα χάσουμε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, η φυσική δραστηριότητα, ο μεταβολισμός , ο εθισμός σε δίαιτες, και φυσικά από τα πόσα περιττά κιλά θέλουμε να χάσουμε.

Μεγαλύτερη απώλεια σε λίπος και όχι σε μυϊκή μάζα και νερό

Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι ότι με αυτό το πρόγραμμά στοχεύουμε σε απώλεια των 6-8 κιλών σε 4 εβδομάδες. Αυτός ο ρυθμός απώλειας μας εξασφαλίζει μεγαλύτερη απώλεια σε λίπος και όχι σε μυϊκή μάζα και νερό.

Πόσο θα μας κοστίσει

Δε θα μας κοστίσει παραπάνω από το σύνηθες.

Περισσότερες οδηγίες

Ας πιούμε τον καφέ μας σκέτο ή με λίγο γάλα. Αν δεν μπορούμε διαφορετικά ας προσθέσουμε ½ κουταλιά ζάχαρη ή κάποιο υποκατάστατο ζάχαρης.

Καλό θα είναι να μαγειρεύουμε με ελάχιστο λάδι και να το προσθέτουμε ωμό στο πιάτο μας.

Δείτε όλο το πρόγραμμα της δίαιτας στο jenny.gr

Προηγούμενο άρθροΘα τον πάνε για κακούργημα: Τηγάνιζαν ζωντανά τα ψάρια σε ταβέρνα της Καρπάθου (vid)
Επόμενο άρθρο«Παγωμένη» η τοπική κοινωνία στον Μαραθώνα από την απώλεια του Καβαρνού