της Μάτα Χάρι

Είναι γνωστό πως θες κάτι όταν δεν το έχεις. Και είναι ακόμη πιο γνωστό, πως το θες περισσότερο, όταν είναι επιπρόσθετα και απαγορευμένο. Έτσι κάθε Δευτέρα που ξεκινάς δίαιτα θυμάσαι σουβλάκια και πατατάκια, εκλεράκια και σουδάκια. Όταν επίσης πάρεις τη μεγάλη απόφαση να κόψεις κακές συνήθειες όπως αλκοόλ και κάπνισμα,  πέφτουν βροχή οι προτάσεις για πάρτυ και συγκεντρώσεις με την εθιστική ουσία να σε περικυκλώνει. Άλλοτε αντιστέκεσαι σθεναρά και άλλοτε ενδίδεις στον πειρασμό με παθιασμένο βλέμμα, αντίστοιχο με εκείνο του μοντέλου διαφήμισης παγωτού. Και αφού υποκύψεις, ξερογλείφοντας και τα δάχτυλά σου μετανιώνεις και υπόσχεσαι στον εαυτό σου ένα νέο ξεκίνημα προσπάθειας. Μετά την απόλαυση του απαγορευμένου επιβάλλεις και την τιμωρία σου.

Άνευ σημασίας παραπτώματα καθημερινότητας που όλοι διαπράττουμε. Στη χειρότερη των περιπτώσεων λίγα κιλά παραπάνω, ένα άσχημο μεθύσι και ένας ξερόβηχας που κουφαίνει και εσένα τον ίδιο. Με άλλα λόγια κακό κάνεις μόνο σε εσένα. Τι γίνεται όμως όταν τη δική σου απόλαυση πρέπει να την «πληρώσει» και κάποιος άλλος που εν αντιθέσει με εσένα όχι μόνο δεν απολαμβάνει αλλά στερείται χαράς;

Φυσικά και δεν αναφέρομαι στο τελευταίο παστάκι του ψυγείου ή στο τελευταίο σφηνάκι της παρέας, αλλά στον «καπαρωμένο» συνοδό μιας άλλης γυναίκας. Αυτόν που ξαφνικά τον βρίσκεις αρκετά γοητευτικό, με ιδιαίτερο γούστο και έξυπνο χιούμορ. Αυτόν τον ίδιο που, αν δεν συνοδευόταν, θα τον έβρισκες ενοχλητικό, θα τον βαθμολογούσες κάτω του μετρίου και θα τον έδιωχνες κακήν κακώς αν έκανε το λάθος να σε πλησιάσει. Αυτόν που όταν ήταν ελεύθερος (στην περίπτωση που τον γνώριζες) αγνοούσες τα μηνύματά του σε fb, που διακρίνονταν από απαράδεκτο θράσος, όπως χαρακτήριζες, αφού σε ρωτούσε : « γεια, όλα καλά;». Αυτόν που του ταιριάζεις εσύ περισσότερο από την άλλη.

Εσύ όμορφε φίλε μου, από την άλλη, αναρωτιέσαι, πως γίνεται τώρα που αποφάσισες να δεσμευτείς, να έγινες το μήλο της έριδος. Για να σε βοηθήσω δεν είσαι η έμπρακτη απόδειξη στο νόμο του Μέρφι, ούτε πάει καλά η ανάδρομη πορεία του Άρη, ούτε μετατράπηκες αίφνης σε ακαταμάχητο εραστή. Είναι γυναικείος ανταγωνισμός και λαμβάνει χώρα υπέρ σου. Αν και ισχυρό φύλο σε αυτή τη μάχη αποτελείς τον άμαχο πληθυσμό.

Τα μηνύματα και τα friend requests σε κατακλύζουν, οι χαριτωμενιές παίρνουν τη θέση του αυστηρού άντε και.. βλέμματος, το cosmopolitan αποκτά φωνή και σου ζητά τηλέφωνο. Λαμβάνεις προτάσεις για στιφάδο μέχρι και διπλής πρόσκλησης σε ολονύχτια προβολή ιαπωνικού κινηματογράφου.

Δεν εξηγούνται όλα τα παραπάνω ούτε από την εκ φύσεως παράλογη φυσιολογία του ορμονικού συστήματος. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για την τροφοδοσία της γυναικείας ματαιοδοξίας από την κατάκτηση ενός κατειλημμένου αρσενικού. Η επιτυχία για κάποιες γυναίκες δεν είναι να καταφέρουν  να κερδίσουν  όλους τους άντρες, αλλά αυτόν τον έναν που ήδη δηλώνει in a relationship. Η ικανοποίηση που θα έφερνε ένας καβγάς για χάρη τους σε πολλές περιπτώσεις μεγαλύτερη από αυτή που θα έδινε μια συνάντηση με τον περί ου ο λόγος.

Για να βάλλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μια τάξη, να είμαστε όλοι καλά, να μην διαχωριζόμαστε σε καπάτσες και υστερικές που καθόμαστε σε μια γωνιά και τρώμε τα νύχια μας πολιτισμένα, να χαίρονται και οι κυνηγοί που βαρέθηκαν να βλέπουν γυναίκες με ύφος πολλών  καρδιναλίων, καλό θα ήταν να θυμηθούμε όλοι τα όρια της ελευθερίας και να επανεξετάσουμε τα κίνητρα της διεκδίκησης.

Δεν αντιλέγω πως για τον ζηλευτό φίλο μας τα πράγματα είναι το λιγότερο κολακευτικά. Περισσότερο και από όταν σφάζονταν για να τον επιλέξουν στο ποδόσφαιρο. Αλλά καλή μου να σου θυμίσω πως όταν σου δηλώνουν ότι η φούστα είναι τελευταίο κομμάτι γιατί έχει δοθεί προκαταβολή κοιτάς για φόρεμα.. έστω και χολοσκασμένη.. αλλά τέλος πάντων ψάχνεις για κάτι άλλο.

Εν ολίγοις, καλό θα ήταν μετά την όποια απόλαυση να μην επέρχεται τιμωρία. Αυτό συμβαίνει μόνο όταν γνωρίζουμε τι απολαμβάνουμε, πότε και γιατί.

Y.Γ.  Άντρας ή γυναίκα αν δεν έχεις καταλάβει τίποτα από τα παραπάνω και δεν σου θυμίζουν καμία ιστορία γνωστού σου προσώπου,  ζεις μια φυσιολογική ζωή και αγνόησε εμάς που φύγαμε από τον παράδεισο.

 

 

Προηγούμενο άρθροΓερμανία: Οίκος ανοχής ζητά πτυχιούχους δοκιμαστές
Επόμενο άρθροΣκηνές ντροπής στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου