Γράφει ο Κώστας Ζοργιός

Όπως για κάθε έναν από εμάς, έτσι και για τους αθλητές του ΝΑΟΜΑ, η περίοδος της καραντίνας ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Ίσως και λίγο δυσκολότερη καθώς -για έναν περίεργο λόγο- τους απαγορευόταν να βγουν στη θάλασσα με τα σκάφη τους και να συνεχίσουν να έχουν επαφή με το αντικείμενο που αγαπούν.

Ο Όμιλος έκλεισε στις 15 Μαρτίου, τα πρώτα τμήματα άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά αμέσως μετά το Πάσχα και η επιστροφή στην… κανονικότητα ήρθε στις 17 Μαΐου. Η δίμηνη αποχή είχε μεγάλο αντίκτυπο στους αθλητές κι αυτός ήταν κι ο λόγος που το πρόγραμμα των προπονήσεων διαφοροποιήθηκε το διάστημα που ακολούθησε. Η μίνι προετοιμασία με τις τρεις και τέσσερις προπονήσεις την εβδομάδα, όμως, έπιασε τόπο…

Το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η Β’ Φάση των αγώνων της Περιφέρειας Ευβοϊκού (που ήταν προγραμματισμένοι κανονικά για τα μέσα Μαρτίου), η οποία περιλαμβάνει τους 10 ναυτικούς ομίλους που βρίσκονται από το Δήλεσι μέχρι και το Λάυριο.

Πρόκειται για αγώνες που λειτουργούν ως προθάλαμος της Εθνικής, καθώς ένας αριθμός παιδιών που προκρίνεται από κάθε περιφέρεια διεκδικεί στη συνέχεια εισιτήριο για την εθνική ομάδα. Συνολικά συμμετείχαν 85 αθλητές στα optimist και 35 στα laser.

Για ακόμη μία φορά, ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος έδειξε τα… δόντια του στους υπόλοιπους αθλητές. Έχοντας βγει πρώτος στην πρώτη φάση, πήρε την ίδια θέση και στη δεύτερη και άρα και στη γενική κατάταξη στο laser 4,7.

Η Βάλια Φλώρου από την πλευρά της, κατέλαβε τη 10η θέση στη γενική κατάταξη laser 4,7 και λογικά θα πάρει κι αυτή το εισιτήριο για να διεκδικήσει μια θέση στην Εθνική, μια και αναμένεται να προκριθούν οι πρώτοι δέκα από κάθε περιφέρεια.

Στην κατηγορία Optimist, ο Διαμαντής Πετριανός είχε πάρει τη δεύτερη θέση σε ισοβαθμία με τον πρώτο στην Α’ φάση, ενώ στη Β’ φάση πήρε την πρωτιά. Εξασφαλίζοντας έτσι την πρωτιά και στη γενική κατάταξη, κέρδισε κι αυτός ένα εισιτήριο για να διεκδικήσει μια θέση στην Εθνική.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον αδελφό του, Βασίλη Πετριανό, ο οποίος κατέλαβε τη 10η θέση στα Optimist και δεδομένου ότι αναμένεται να προκριθούν περίπου 15 αθλητές από κάθε περιφέρεια, πετυχαίνει τον μεγάλο του στόχο.

Ουσιαστικά ο ΝΑΟΜΑ ολοκλήρωσε τους αγώνες με δύο πρώτες θέσεις και στις δύο κατηγορίες (πράγμα πρωτόγνωρο για οποιαδήποτε περιφέρεια) επιτυγχάνοντας έτσι να προκριθούν τέσσερις αθλητές από την ομάδα του, οι οποίοι στο διάστημα 1-4 Σεπτεμβρίου θα κληθούν να μονομαχήσουν για μια θέση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η εκτόξευση του ΝΑΟΜΑ…

Καλές οι πρωτιές, καλές οι νίκες, καλές κι οι επιτυχίες. Η είδηση, όμως, βρίσκεται στον επίλογο και είναι αυτή που κάνει όλους όσοι ασχολούνται ενεργά με τον ΝΑΟΜΑ να νιώθουν πανευτυχείς. Τις ημέρες μετά το τέλος της καραντίνας, ο Όμιλος έφτασε πλέον να μετρά 42 αθλητές, τη στιγμή που πριν από μόλις δύο χρόνια είχε όλους κι όλους πέντε! Ακόμα πιο εντυπωσιακό και ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι πριν τον κορωνοϊό τα παιδιά που απάρτιζαν τις Ακαδημίες ήταν εννέα και σήμερα είναι 25, γεγονός που ανάγκασε τον ΝΑΟΜΑ να προσλάβει και τρίτο προπονητή.

Το έχουμε ξαναγράψει. Κάτι πολύ καλό γίνεται στο Μάτι. Και το ευχάριστο είναι ότι ο κόσμος το βλέπει και το ανταμείβει…