της Μάτα Χάρι
Με λένε Μάτα Χάρι και κατασκοπεύω ανθρώπινες σχέσεις.. χρόνια τώρα (όχι πολλά είμαι μόλις 33). Χωρίς ταμπού, μετά πάθους και άνευ φόβου θα μοιραστώ όλες μου τις εμπειρίες μαζί σας.

 

Φίλοι μου, γεννημένοι τη δεκαετία του ογδόντα, ζούμε ιστορικές στιγμές. Θέλω να το θυμάστε. Εμείς οι ενεργοί ενήλικες, το καινούριο είδος που μαθαίνει να προσαρμόζεται σε δύσκολες συνθήκες (βλέπε κρίση), άντεξε και καραντίνα και βγαίνει πάλι ακμαίο με χαμόγελο που ακτινοβολεί αισιοδοξία.

Όλα τα «μη σε αγχώνει τίποτα, νέος είσαι» ήρθαν να σε πνίξουν, να σου δημιουργήσουν κρίσεις πανικού, να σε φοβίσουν για το αβέβαιο μέλλον που τρέμεις ότι δε θα ζήσεις. Κι όμως, εσύ -το νέο είδος- είσαι ακόμη εκεί, στη σκηνή και περιμένεις το χειροκρότημα.

Πώς τα κατάφερες πάλι; Εύγε! Κάνοντας λάθη φυσικά, που, ως γνωστόν, σε οδηγούν είτε στην ανακουφιστική λύτρωση της αυτογνωσίας είτε στην αδρανή άγνοια κινδύνου.
Πάμε, λοιπόν, να δούμε τα νέα χαρακτηριστικά που απέκτησε το καινούριο είδος, καθώς προσαρμοζόταν στην νέα συνθήκη της καραντίνας.

1. Αποφασιστικότητα

Αυτό το αιώνια αναπάντητο «δεν ξέρω τι θέλω» απαντήθηκε. Ήξερες τελικά πολύ καλά, αλλά δεν τολμούσες να το φέρεις στην επιφάνεια κι ας ήταν τόσο απλό π.χ. να πας να πιεις μπύρες στην πλατεία με τους φίλους σου από το σχολείο και να λέτε ιστορίες, που μόνο εσείς βρίσκετε αστείες.

2. Τόλμη

Αυτό το «δεν κάνω εγώ τέτοια πράγματα» αντικαταστάθηκε από το «τα κάνω όλα μετά τις δύο»… και τα μηνυμάτακια σου τα έστειλες και την ερωτική σου εξομολόγηση-απωθημένο από το γυμνάσιο την έκανες και τη χυλόπιτά σου την έριξες και το διαδικτυακό σου ερωτισμό τον κέρασες… Αμέ, αμέ! Όλα τα έκανες…

3. Κοινωνικότητα

Αυτό το παλικάρι στον δεύτερο όροφο, που ήξερες μόνο κάθε πότε βάζει πλυντήριο, επειδή παρακολουθούσες την μπουγάδα του όταν τον κουτσομπόλευες με μια φίλη, έχει όνομα! Τον λένε Γιώργο, γ@@ τα παιδιά και είναι ο καινούριος σου φίλος! Δε θα πεθάνεις μόνη σου τελικά! Α! Και το καλύτερο, μένετε και δίπλα… απλώς δέκα χρόνια στην πολυκατοικία δε βρήκατε ποτέ λίγο χρόνο να τα πείτε…

4. Ενεργητικότητα

Αυτό το «δε πάω πουθενά, θα κάτσω να σαπίσω» μεταλλάχθηκε σε «κ@@ δεν έβαλες κάτω». Χρυσό σε κάναμε να κάτσεις μέσα στο σπίτι και εσύ αποφάσισες να γίνεις risky τύπος και να νιώθεις σαν αρχηγός μαφίας κάθε φορά, που δήθεν τάχα μου, πήγαινες για τρέξιμο σε δέκα διαφορετικούς δήμους για να συναντήσεις γκόμενες, που δεν τους απαντούσες σε μήνυμα, ακόμη κι αν σου έλεγαν ότι είναι κάτω από το σπίτι σου (καλά αυτό είναι θέμα ολόκληρο για άλλο άρθρο, αλλά τέλος πάντων)…

Το νέο είδος, ο καραντινιέρης, είναι έτοιμο να σας γοητεύσει στην «κανονικότητα» με τα χαρακτηριστικά του! Κατατάσσεται στην κατηγορία των αρπακτικών και η προσαρμογή του, δε θέλω να ξεχνάτε, πως είναι η ικανότητά του να επιβιώνει σε συνθήκες καραντίνας… οπότε με αντισηπτικό σφίξτε του το χέρι κι ας το υποδεχτούμε στο οικοσύστημα!