της Μάτα Χάρι
Με λένε Μάτα Χάρι και κατασκοπεύω ανθρώπινες σχέσεις.. χρόνια τώρα (όχι πολλά είμαι μόλις 33). Χωρίς ταμπού, μετά πάθους και άνευ φόβου θα μοιραστώ όλες μου τις εμπειρίες μαζί σας.

 

Ιούλιος! Ο μήνας των γάμων και των μπάτσελορ. Ακόμη και φέτος με ιό γίνονται γαμήλιες εκδηλώσεις. Λίγο πριν το προβλέψιμο χανγκόβερ που με περιμένει, αρχίζω να σας γράφω τον διάλογο μεταξύ κουμπάρας και θείας Σούλας (ΘΕΑΡΑ), μην τυχόν και ξεχάσω τα σοφά της λόγια.

Αρχικά να σας παρουσιάσω την κουμπάρα Όλγα. Κουκλάρα, 35άρα, καλλίγραμμη, με το φυσικό υαλουρονικό της κάθε μήνα, καλοστεκούμενη με δυο μεταπτυχιακά και ποδάρες. Φυσικά και τα γκομενικά της την τελευταία επταετία πάνε κατά διαόλου -όχι πως πριν ήταν καλύτερα- αλλά γελάμε όλοι με χαρακτηρισμούς σχέσεων κάτω των 25.

Έχει ήδη κάνει κεφάλι από την ετοιμασία της νύφης με σφηνάκια μαστίχας και επίσης έχει ήδη ανεβάσει τρία στόρι με το επαγγελματικό της μακιγιάζ.

Θεία Σούλα κορυφή! Έχει κατεβάσει τα τσίπουρά της και ανανεώνει φούξια κραγιόν συνέχεια, εντός και εκτός χειλιών. Φόρεμα κολλητό πετρόλ με ασημί πεδιλάκι να ζορίζεται, που λέει και ο Μουτσινάς.

Φωνάζει σε όλους να φάνε από την χορτόπιτα που έχει φτιάξει και οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε τους κουραμπιέδες της. Βρίζει και ταυτόχρονα παινεύει κύριο Γρηγόρη, που είναι ήσυχος και μικροκαμωμένος σύζυγος κυρίας Σούλας εδώ και τριάντα πέντε χρόνια.

– Όλγα, καμάρι μου, φτου σου! Τέτοια κοπελάρα μόνη σου, γιατί; Αλλά θα μου πεις και τι να τον κάνεις τον άντρα; Κάτσε καλύτερα μόνη σου και κάνε τη ζωή σου. Όχι σαν και εμένα. Που τι κατάλαβα; Βέβαια από την άλλη ο Γρηγόρης μου άγιος είναι, αλλά ούτε ένα αυγό δε μπορεί να βράσει… (με μια ανάσα η θεία Σούλα όλα..)
– Αχ! Κυρία Σούλα, μακάρι να έβρισκα και εγώ έναν σαν τον κύριο Γρηγόρη και να είμαστε μαζί για τόσα χρόνια όσο εσείς…
– Σώπα καλέ, μη σκας! Άσε τις παλιό μαστίχες και κατέβασε κανένα τσιπουράκι να χαλαρώσεις… και, που ξέρεις, σήμερα που είσαι και στις ομορφιές σου μπορεί να τον βρεις τον άνθρωπό σου.
– Κυρία Σούλα, πώς το καταλαβαίνεις ότι είναι ο άνθρωπός σου;
– Α! Και σε είχα για έξυπνη; Εσύ πώς λες δηλαδή;
– Ξέρω εγώ; Δεν τον έχω βρει άλλωστε. Φαντάζομαι είναι αυτός που ανυπομονείς να γυρίσεις σπίτι να τον δεις…
– Κούκλα μου, σπίτι ανυπομονείς να γυρίσεις και για να δεις σίριαλ. Άνθρωπός σου είναι αυτός που είτε κοιμάσαι μαζί του είτε χωριστά, κοιμάσαι χωρίς απορίες. Άμα χρειάζεσαι οδηγίες χρήσης μέσα στη μέρα σου για να επικοινωνείς μαζί του, δε σου κάνει. Άντε, υγεία και στα δικά σου, κοπελάρα μου!

Το γλέντι του γάμου προβλέπεται φοβερό. Εννοείται ότι θα κάτσω στο τραπέζι μαζί με τη θεία Σούλα και ό,τι θυμηθώ, θα το μοιραστώ μαζί σας.

Με τη θεία Σούλα θα μου λυθούν όλες οι απορίες. Και στα δικά σας οι ελεύθεροι!ω