Άννα Κουφοπούλουτης Άννας Κουφοπούλου
Μια στήλη εμπνευσμένη από εσάς για εσάς. Η στήλη της φωνής σας για τα θέματα της πόλης μας.

Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά νιώθω ότι το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις στα καφέ και στα υπόλοιπα καταστήματα επικεντρώνονται στην πολιτική και συγκεκριμένα στο ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος και τι θα κάνει για την κάθε περιοχή.

Βέβαια αυτό είναι αναμενόμενο, καθώς διανύουμε μία ακόμη προεκλογική περίοδο. Μένουμε σε μια ιστορική πόλη της οποίας την ομορφιά θα μπορούσαμε να είχαμε εκμεταλλευτεί πολύ περισσότερο κι αυτό είναι μια διαπίστωση που την κάνει ο καθένας που ζει εδώ. Ακούγοντας, λοιπόν, συζητήσεις και το τι τάζει ο κάθε υποψήφιος ότι θα κάνει αν τυχόν εκλεγεί, αναρωτιόμουν ποιο είναι το πρώτο πράγμα που επιθυμεί η νεολαία να αλλάξει στη περιοχή. Σας ρώτησα λοιπόν κι εσείς μου τονίσατε… ευθαρσώς ότι αυτές είναι οι πρώτες αλλαγές που θα θέλατε να δείτε, τόσο στον Δήμο Μαραθώνα, όσο και στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Κωνσταντίνα Γκίνη (Δήμος Μαραθώνα)

Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να κάνει ο καινούργιος δήμαρχος, είναι να μεριμνήσει για τα αδέσποτα ζώα. Να υπάρχουν καταφύγια, ταΐστρες με νερό και τροφή στους δρόμους και περισσότερο ενδιαφέρον για τις στειρώσεις τους, έτσι ώστε τουλάχιστον να μην πολλαπλασιάζονται. Τέλος, να βοηθήσει ενεργά τα σωματεία και τους εθελοντές του δήμου μας, προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες των αδέσποτων ζώων.

Ελένη Σωτηρίου (Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου)

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι αυξάνεται ο κόσμος που επιλέγει την περιοχή μας για βόλτες, μπάνια και ημερήσιες εκδρομές, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται και τα δρομολόγια στο λιμάνι της Ραφήνας. Αυτοί οι παράγοντες οδηγούν σε κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η πρόσβαση και η αποχώρηση από το λιμάνι της Ραφήνας γίνεται όλο και πιο δύσκολη, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Οι μεν δυσκολεύονται πολλές φορές μέχρι και να φτάσουν στο σπίτι τους και οι δε είτε να προλάβουν κάποιο δρομολόγιο είτε να επιστρέψουν από τις εξορμήσεις τους. Το πρόβλημα, ωστόσο, δε σταματά μόνο στους δρόμους γύρω από το λιμάνι, αλλά καλύπτει μεγάλο μέρος και της λεωφόρου Μαραθώνος προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις. Το τραγικό συμβάν του καλοκαιριού θυμίζει, δυστυχώς, τον κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσει ένα μποτιλιάρισμα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καθιστά αναγκαία την παρέμβαση των αρχών για την επίλυση του προβλήματος.

Φρειδερίκη Δάκη (Δήμος Μαραθώνα)

Θα ήθελα να γίνει κάτι σε συνεργασία με τη Φιλοζωική της περιοχής μας λόγω των πολλών αδέσποτων που υπάρχουν. Να ασχολείται ο Δήμος λίγο περισσότερο με τα ζώα τοποθετώντας για παράδειγμα ταΐστρες ζώων σε διάφορα σημεία της πόλης μας. Επίσης θα μπορούσε να βρεθεί ένας χώρος αποκλειστικά για τα αδέσποτα ζώα, είτε σκυλιά είτε γάτες, ο οποίος θα είναι ειδικά διαμορφωμένος για αυτά. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθηθούν κι οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου, ώστε να μπορούν να φροντίζουν για αυτά, όπως κι όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο, καθώς θα μπορούν να τον επισκεφτούν και να βρουν τον ιδανικό νέο τους φίλο.

Φρύνη Δήμα (Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου)

Κυρίαρχη λογική για έναν επιτελικό Δήμο εν έτει 2019 να προσφέρει στον πολίτη καλύτερες υπηρεσίες και να υλοποιεί σχέδια για το παρόν και το μέλλον. Δίνοντας τη δύναμη της συμμετοχής στον δημότη για την τοπική διακυβέρνηση, παίρνει πρωτοβουλίες με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητάς του. Μέσω λοιπόν της δημιουργίας μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι πολίτες θα μπορούν να καταθέτουν προτάσεις, να αναφέρουν προβλήματα και να προτείνουν λύσεις σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και τους ίδιους. Ύστερα από μία «επιτροπή επιλογής» η κάθε πρόταση θα αξιολογείται βάσει της καινοτομίας-πρωτοτυπίας, τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τελικά θα αποστέλλεται με τεκμηριωμένη εισήγηση σε δήμαρχο και αρμόδιο αντιδήμαρχο για την τελική απόφαση και ενδεχομένως και την υλοποίησή της.

Βασίλης Γελαδάς (Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου)

Μπορεί να είμαι νέος στην περιοχή της Ραφήνας, ωστόσο θα μιλήσω από τη δική μου οπτική και ό,τι έχω ζήσει μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια που κατοικώ εδώ. Παρατηρώ πως κάθε χρόνο δεν υπάρχει καμία αλλαγή, καμία νέα πρωτοβουλία για καινούργια πράγματα στον τόπο. Πρέπει, λοιπόν, να καταλάβουν οι φορείς, κι όλοι εκείνοι που κατεβαίνουν στις εκλογές, πως για κακή τους τύχη ο λαός έχει ξυπνήσει. Βαρεθήκαμε να ακούμε τα ίδια και τα ίδια. Βαρεθήκαμε τα μεγάλα λόγια και τις πολλές υποσχέσεις την περίοδο που πλησιάζουμε στις κάλπες, και την αδράνεια μετά. Επομένως, τόσο ως πολίτες όσο κι ως νεολαία, θέλουμε αυτή τη φορά να ακούσουμε αλήθειες κι όχι πράγματα που δεν είναι εφικτά.

Δημήτρης Κουφόπουλος (Δήμος Μαραθώνα)

Θα ήθελα ο επόμενος δήμαρχος να αξιοποιήσει το ότι ζούμε σε ένα τόσο όμορφο μέρος, το οποίο θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ελκυστικό… Διαθέτουμε όμορφες παραλίες, όπως αυτή του Σχινιά, καθώς και το εντυπωσιακό Φράγμα του Μαραθώνα. Θα μπορούσε, λοιπόν, μέσω διάφορων δραστηριοτήτων και κινητοποιήσεων να διαφημίσει και να προβάλλει τα κάλλη του τόπου μας πολύ περισσότερο από ότι γίνεται τώρα.